; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

„Negustorul Lim Sang-Ok” vine la TVR 1

21 July 2011

Din 22 iulie, de la 18.30, postul naţional de televiziune continuă seria „Legendele palatului' cu „Negustorul Lim Sang-Ok', o producţie sud-coreeană din 2001-2002.

Transmis în 2001-2002 în ţara natală şi creat de aceeaşi echipă care a stat în spatele succesului care a fost „Doctorul Hur-Jun' (difuzat deja de TVR 1, în perioada august – noiembrie 2010), serialul „Negustorul Lim Sang-Ok' e inspirat de istorie.

Acţiunea are la bază viaţa unui negustor din timpul dinastiei Joseon, Lim Sang-Ok, care a trăit între anii 1779 şi 1855, a avut o firmă de import-export între China şi Japonia şi este celebru pentru cinstea lui în afaceri.

În cele 100 de episode a câte 30 de minute (împărţite de TVR – serialul original are 50 de episoade de o oră), vedem ascensiunea profesională a lui Lim Sang-Ok (Lee Jae Ryong), un tânăr cu origini umile care visează să devină translator. Rugat insistent de Park Da Nyung (Kim Hyun Joo), o negustoare de vază a vremii, să lucreze cu ea, Sang-Ok acceptă abia după ce tatăl acesteia îl trădează pe tatăl său şi ajunge să se îndrăgostească de ea. Lim Sang-Ok străbate toată ţara în drumurile lui comerciale şi ajunge, în timp, să construiască o reţea de comerţ între ţările asiatice, devenind apoi unul din protejaţii împăratului.

TVR 1 va difuza noul serial de luni până vineri, de la ora 18.30, pe acelaşi tronson orar pe care a rulat „Kim Suro – Regele de fier'.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare