; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

„Lost” şi un final cu multe semne de întrebare

25 May 2010
lost1

CINE E IISUS? Marele final poate fi interpretat ca o alegorie creştină, explicând astfel foarte bine indiciile din pozele de promovare ale acestui ultim sezon, în care naufragiaţii recreau Cina cea de Taină.

Ultimul episod din „Lost: Naufragiaţii' a fost difuzat, în SUA, pe 23 mai. Nu vrem să vă dezvăluim toate misterele care s-au rezolvat (puţine, de altfel) sau ce se întâmplă cu personajele, dar aflaţi mai jos de ce ne-a lăsat povestea în ceaţă.

Fanii l-au aşteptat din 2004 încoace, tot făcând presupuneri din ce în ce mai elucubrante. În ultimele luni, de la debutul ultimei serii a serialului „Lost: Naufragiaţii' (a şasea, difuzată şi la noi de AXN), am aşteptat cu toţii un singur lucru: FINALUL!

Postul ABC, producătorul serialului, a transformat momentul într-un eveniment complex. Iniţial, marele final avea două ore (un episod dublu), fiind precedat de o recapitulare (de 60 de minute) şi urmat de ediţie specială a emisiunii lui Jimmy Kimmel, „Jimmy Kimmel Live – Lost: After the Final Rose' (de 60 de minute, unde s-au prezentat trei finaluri alternative). În total, patru ore.

Până la urmă, ABC a transfomat finalul într-un eveniment şi mai lung, adăugând la desfăşurarea de forţe încă 60 de minute de recapitulare a poveştii, iar ultima găselniţă a fost altă jumătate de oră adăugată ultimului episod (producătorii spunând că nu au putut înghesui tot materialul în doar 120 de minute). În total, cinci ore şi jumătate de „Lost'!

Mai mult decât atât, pe 13 mai, penultimul episod al serialului a fost vizionat în cadrul unei gale umanitare („Lost Live: The Final Celebration'), cu cinci zile înainte de data difuzării pe post (18 mai).

Evenimentul a avut loc la Royce Hall (în Los Angeles), unde au fost prezenţi majoritatea actorilor din distribuţie. Vizionarea a fost precedată de un concert live: o orchestră a interpretat toate melodiile scrise pentru serial de compozitorul Michael Giacchino. Toate încasările obţinute în urma concertului au fost donate Şcolii de Artă Colburn.

Atenţie, urmează dezvăluiri!

lost2

TRISTEŢE MARE. Matthew Fox a descris finalul drept „frumos, cathartic şi plin de speranţă'.

Câteva indicii legate de ce s-a întâmplat la final (episodul „The End' a fost urmărit de 13,5 milioane de americani) s-au aflat încă de la sfârşitul lui aprilie, când o listă ce descria acţiunea din ultimul episod, decorurile şi personajele a fost găsită într-un bar şi publicată pe Internet.

Autenticitatea listei pline de spoilere a fost confirmată de postul TV ABC, care difuzează serialul la americani, şi care a indicat că aceasta „conţine elemente adevărate'. În listă erau menţionate decoruri (schelete, o fântână şi frânghii) şi că Jack va fi „consumat de lumină şi apă, ajungând în Iad'.

.

.

.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare