; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

„Lebăda neagră” îşi începe dansul pe marile noastre ecrane

21 February 2011

Black-SwanO balerină întunecată

De cinci ori nominalizat la Oscar, „Lebăda neagră' este un thriller psihologic care are toate şansele să o urce pe protagonista Natalie Portman pe podium, pe 27 februarie.

Darren Aronofsky face, cu „Lebăda neagră', încă un film despre psihicul uman chinuit (de la debut, regizorul a spus doar poveşti despre obsesie: pentru lumea înţeleasă matematic – „Pi', pentru droguri – „Requiem pentru un vis', pentru nemurire – „Fântâna', pentru glorie – „Luptătorul'). Pelicula impresionează nu prin povestea de altfel previzibilă, ci prin modul în care este spusă aceasta.

Nina (Natalie Portman, laureată cu Globul de Aur) e o balerină perfecţionistă, crescută sub un balon de sticlă de mama ei (Barbara Hershey), o fostă dansatoare care şi-a ratat cariera după ce a rămas însărcinată.

Viaţa i se împarte între camera decorată la fel ca în copilărie şi sesiunile intense de antrenament la baletul din New York, fiecare aspect al existenţei sale fiind controlat de mama ei. E talentată, dar nesigură, stresată acasă şi la serviciu, unde directorul Thomas Leroy (Vincent Cassel) caută o nouă protagonistă pentru „Lacul lebedelor', după ce a scăpat neceremonios de bătrâioara Beth (Winona Ryder).

Citeşte textul integral  în revistă

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare