; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

„Jobul ideal” este să fii îngrijitorul Marii Bariere de Corali

09 August 2010

Aventurile lui Ben Southall, britanicul plătit regeşte pentru a se distra timp de 6 luni pe insulele Marii Bariere de Corali, pot fi urmărite în seria de documentare „Jobul ideal', difuzată pe parcursul lunii august de National Geographic.

.

La începutul anului trecut, când criza economica deja făcea victime în rândurile angajaţilor, statul australian Queensland scotea la concurs „cel mai bun job din lume'. Câştigătorul i se ofereau 150.000 de dolari australieni (aproximativ 130.000 de dolari americani) pentru a îngriji şi promova Marea Barieră de Corali.

34.684 de oameni din 200 de ţări s-au înscris în cursă şi au trimis filmuleţe în care explicau de ce sunt potriviţi pentru postul respectiv, iar Ben Southall a fost ales să fie personajul central în inovatoarea campanie de promovare turistică.

Perspectiva de a fi despărţit 6 luni de persoana iubită nu i-a surâs britanicului, aşa că a luat-o cu el şi pe canadiana Breanna Watkins. Nu a avut un moment de respiro în primele zile, fiind nevoit să pozeze şi să participe la conferinţe de presă.

După ce jurnaliştii s-au întors fiecare pe la redacţia lui, Ben a trecut la sarcini mai plăcute şi s-a apucat să cutreiere plajele în căutarea unor noi modalităţi de petrecere a timpului, exprienţele sale fiind descrise, alături de poze şi filmuleţe, pe blogul islandreefjob.com.

Vacanţa lui Ben Southall a fost pe cale să se încheie tragic, pe 29 decembrie 2009, cu două zile înainte de expirarea contractului, când a fost înţepat de o meduză din specia Irukandji. După o noapte de îngrijiri medicale, a intrat în rândul norocoşilor care au scăpat cu viaţă după o asemenea experienţă.

.

Citeşte textul integral în revistă.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare