Homepage  / Articole

„Instinct primar”: culisele unei scene fără perdea

„Instinct primar”: culisele unei scene fără perdea

de Redactia Tvmania

Sharon Stone spune că a fost păcălită de regizor la scena interogatoriului.

Sharon Stone spune că a fost păcălită de regizor la scena interogatoriului.

La 18 ani de la lansare, producţia „Instinct primar”  („Basic Instinct”) – difuzată diseară de Pro Cinema, de la ora 22.00 – încă face furori printre cinefili. Scena interogatoriului la care este supusă protagonista Catherine Tramell (Sharon Stone) rămâne una dintre cele mai controversate din istoria cinematografiei.

.

Momentul în care scriitoarea bănuită de crimă îşi depărtează provocator picioarele, în timpul interogatoriului luat de poliţişti, deşi nu purta lenjerie intimă este unul dintre motivele pentru care producţia a primit limitări de vizionare (nu erau primiţi în cinematografe spectatorii sub 17 ani care nu erau însoţiţi de un adult), filmul fiind descris drept unul care avea un conţinut bogat în violenţă şi sexualitate, conţine limbaj trivial şi arată consum de droguri.

Iniţial, filmul primise limitări şi mai mari (spectatorii sub 17 ani nu erau primiţi deloc în sală), însă regizorul Paul Verhoeven a fost obligat de producători să renunţe la 35-40 de secunde de filmare: în fapt, a modificat filmul de 14 ori până a ajunge la varianta finală.

Actriţa Sharon Stone a declarat, în 1994, că nu ştia că regizorul îi filma sub rochie în timpul celebrei scene şi că atunci când a văzut secvenţa l-a pălmuit peste faţă şi i-a cerut imediat să îndepărteze imaginile. Tot Stone a mărturist că regizorul îi ceruse să-şi dea jos lenjeria intimă pentru că aceasta erau prea deschisă la culoare şi se reflecta pe lentilă, însă nu avea idee că părţile ei intime se vor vedea în film.

Verhoeven susţine însă că a informat-o pe actriţă de intenţia sa cu puţin timp înainte de a filma, motivând necesitatea secvenţei pentru a demonstra caracterul nonconformist al personajului şi faptul că acesta se juca cu bărbaţii. Stone ar fi fost încântată de idee, dar după vizionare, agenţii ei au dezaprobat secvenţa, temându-se că îi vor pune în pericol cariera viitoare. Potrivit regizorului, Sharon şi-a schimbat decizia după filmare, i-a cerut să taie scena la montaj, dar el a refuzat. Stone a primit 500.000 de dolari pentru rol.

Pelicula cu un buget de 40 de milioane de dolari a fost una dintre loviturile de box-office ale anilor ’90, cu încasări de peste 350 de milioane de dolari.

.

Ce fac acum protagoniştii

.

La 52 de ani, Sharon Stone nu şi-a pierdut din sex-appeal.

Sharon Stone

“Instinct primar” (1992) a rămas punctul tare în cariera actriţei Sharon Stone (ea a fost nominalizată la Globul de Aur pentru acest rol), deşi, ulterior ea a mai jucat în pelicule importante: în 1996, a primit o nominalizare la Oscar pentru rolul din pelicula “Casino”. Actriţa de 52 de ani – care e divorţată din 2004 şi are doi copii adoptaţi – a apărut ca invitat special în patru episoade din ultimul sezon al serialului “Lege şi ordine: Brigada specială” şi are o mulţime de filme pe agendă.

.

Michael Douglas (66 de ani) luptă cu cancerul

Michael Douglas

Actorul de 66 de ani care a încasat 15 milioane de dolari pentru a-l interpreta pe detectivul Nick Curran, a anunţat recent că are cancer în gât, fiind supus unor şedinţe de chimioterapie. Starul s-a retras momentan din activităţile de promovare ale peliculei “Wall Street: Money Never Sleeps”, care are premiera pe 24 septembrie, şi a decis să continue procesul cu fosta nevastă, Diandra, care-i cere o căruţă de bani din câştigurile obţinute cu acest film.

.

Jeanne Tripplehorn e o nevastă pusă la încercări în “Dragoste mare”.

Jeanne Tripplehorn

Rolul psihologului din “Basic Instinct” a fost primul ei apariţie într-un film, urmat de altele în pelicule cunoscute precum “Firma” (cu Tom Cruise). Totuşi, Triplehorn nu a s-a ridicat niciodată la nivelul celebrităţii atins de colegii din “Instinct primar”. În prezent, actriţa de 47 de ani joacă în serialul “Dragoste mare”, difuzat la noi de HBO.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton