; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

„Gazda” de Stephenie Meyer va fi ecranizată

05 May 2011

Tânăra actriţă Saoirse Ronan (17 ani) a semnat contractul pentru rolul principal din „The Host' (2012), adaptarea cinematografică a romanului cu acelaşi titlu de Stephenie Meyer – autoarea seriei „Amurg'.

Deadline.com scrie că în filmul regizat de Andrew Niccol adolescenta va fi Melanie Stryder, o tânără al cărei corp este ameninţat de o prezenţă extraterestră.

Originară din Irlanda, Ronan a jucat anul acesta în „Hanna' (care va avea premiera în România pe 17 iunie) şi în „Violet and Daisy', în ambele pelicule având un rol de luptătoare feroce.

Ţintit tot spre un public tânăr, la fel ca „Amurg', acest al cincilea roman al lui Stephenie Meyer a fost lansat în 2008, după ultima carte a seriei cu vampiri.

În poveste, Melanie, fratele şi iubitul ei sunt printre puţinii oameni „sălbatici' rămaşi pe Pământul invadat de suflete extraterestre.

Mel ajunge să fie posedată de Rătăcitoarea – un suflet invadator care nu reuşeşte să o controleze total pe tânără, fiind transformat de complexitatea emoţiilor acesteia.

Trilogie cinematografică?

Ideea pentru carte i-a venit lui Meyer în timpul unei călătorii lungi, din Arizona în Utah, autoarea explicând că un element principal al poveştii îl constituie imaginea de sine.

Scriitoarea este foarte critică atunci când vine vorba despre corpul ei şi în carte a încercat să transmită ideea că a avea control asupra propriului corp este un dar de care nu suntem conştienţi.

Romanul a debutat pe primul loc în lista de best-sellere a ziarului „New York Times' (cea mai importantă de acest gen din SUA), iar Meyer a indicat că „Gazda' ar putea fi prima dintr-o trilogie (fiind urmată de „The Soul' şi „The Seeker'), una care ar putea da naştere unei noi serii cinematografice de succes.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare