; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

„Discursul regelui”, încununat la BAFTA

14 February 2011

BAFTA Press RoomA 64-a ediţie a premiilor de film BAFTA (echivalentul britanic al Oscarurilor) şi-a ales câştigătorii pe 2010 şi lista celor care au plecat acasă cu un trofeu de la gală a conţinut numele deja vehiculate de toată lumea, critici şi fani deopotrivă.

 

„Discursul regelui', încununat la BAFTA

Ceremonia – care va fi transmisă în reluare, de HBO, de la ora 20.00, marţi (15 februarie) – a adus şapte trofee (din totalul de 14 nominalizări) pentru „Discursul regelui' (numit cel mai bun film britanic şi cel mai bun film al anului, premiat pentru actor principal şi actori secundari, scenariu original şi coloană sonoră). Colin Firth a câştigat, astfel, al doilea premiu BAFTA consecutiv, după cel de anul trecut (pentru „A Single Man'). „Reţeaua de socializare' a fost premiat cu trei trofee (cel mai important fiind cel pentru regie), iar „Începutul' la fel (pelicula a impresionat, printre altele, prin efectele speciale).

Cel mai bun film animat a fost încununat, cum era de aşteptat, „Povestea jucăriilor 3', iar cea mai bună peliculă într-o limbă străină a fost desemnată producţia „bărbaţi care urăsc femeile'. Seria de filme „Harry Potter' (a cărei penultime părţi a fost lansată anul acesta) a fost încununată cu un trofeu pentru contribuţia excepţională adusă cinematografiei, în timp ce britanicul Tom Hardy („Începutul') a fost numit „tânăra speranţă' a marelui ecran.

Mai jos aveţi lista celor mai importante categorii, fiecare cu câştigătorul corespunzător:

CEL MAI BUN FILM:

„Discursul regelui'

CEL MAI BUN FILM BRITANIC:

„Discursul regelui'

CEL MAI BUN ACTOR:

Colin Firth – „Discursul regelui'

CEA MAI BUNĂ ACTRIŢĂ:

Natalie Portman – „Lebăda neagră'

CEL MAI BUN ACTOR SECUNDAR:

Geoffrey Rush – „Discursul regelui'

CEA MAI BUNĂ ACTRIŢĂ SECUNDARĂ:

Helena Bonham Carter – „Discursul regelui'

CEL MAI BUN REGIZOR:

David Fincher – „Reţeaua de socializare'

CEL MAI BUN SCENARIU ORIGINAL:

„Discursul regelui'

CEL MAI BUN SCENARIU ADAPTAT:

„Reţeaua de socializare'

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare