; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

„127 Hours” sau noul proiect Danny Boyle

25 August 2010

După „Vagabondul milionar' (2008), Danny Boyle revine anul acesta cu un film care are potenţialul de a fi la fel de emoţionant – „127 Hours'.

.

Slumdog Millionaire

După doi ani de la succesul obţinut cu “Vagabondul milionar”, Danny Boyle se pregăteşte de impactul pe care speră să îl obţină cu “127 Hours”

După doi ani de pauză, regizorul britanic Danny Boyle revine pe marile ecrane cu o nouă peliculă. Subiectul ales este unul real. În mai 2003, Aron Ralston, un experimentat alpinist american de 27 de ani, pleca singur-cuc (şi fără să anunţe pe nimeni unde este) într-o expediţie prin Canionul Blue John (Utah).

În timp ce se căţăra pe o stâncă, un bolovan uriaş s-a desprins şi i-a prins antebraţul drept, blocându-l. Ralston a stat cinci zile în acel loc, cu mâna însângerată şi zdrobită, şi-a raţionalizat rezerva de apă şi s-a chinuit să scape. Când i s-a terminat apa, tânărul alpinist şi-a băut propria urină şi, convins că va muri acolo, a înregistrat mesaje de adio pentru familie şi şi-a scris numele, data naşterii şi pe cea a morţii în stânca de lângă el, cu ajutorul unui cuţit.

În a şasea zi, după 127 de ore petrecute aşa, s-a decis să-şi amputeze braţul cu acelaşi cuţit, pentru a scăpa. A făcut-o după 44 de minute, rupându-şi oasele antebraţului şi tăind cu lama ţesutul rămas; apoi a coborât 20 de metri pe stânca abruptă, a străbătut canionul în plină zi, prin soare, fără alte rezerve de apă sau hrană şi s-a întâlnit cu o familie olandezi aflată în vacanţă, care au chemat autorităţile în ajutor. Braţul rămas prins în stânci a fost recuperat şi ars, iar ulterior Ralston a adus cenuşa în acelaşi loc, între stânci.

.

James Franco, pe ecrane

În filmul lui Danny Boyle, Ralston este interpretat de James Franco, iar pelicula promite să fie una emoţionantă: deşi regizorul spune că nu va avea 127 de ore, publicul va trăi experienţa alpinistului exact aşa cum s-a întâmplat. „Intri cu el în canion şi nu pleci până când nu scapă. Este riscant', a explicat Boyle pentru revista „Empire'. În fond, dialogul va lipsi aproape în totalitate, eixstă un singur personaj şi sângele promite să curgă în valuri.

„I-a luat 44 de minute să-şi taie braţul. Cantitatea de sânge pierdută ar fi trebuit să fie fenomenală… Asta e ciudat: era atât de slăbit încât sângele i se îngroşase şi braţul era, practic, mort. De asta a şi supravieţuit. Trebuie să te gândeşti la ce va suporta privitorul să vadă', a continuat regizorul.

.

O VIAŢĂ ÎMPLINITĂ. Aron Ralston are acum 34 de ani, este căsătorit şi are un copil.

O VIAŢĂ ÎMPLINITĂ. Aron Ralston are acum 34 de ani, este căsătorit şi are un copil.

Ce face Aron Ralston

Ralston – care a devenit celebru în SUA după accident şi a apărut la numeroase emisiuni TV celebre – nu a renunţat la alpinism: are o proteză de calitate şi se caţără în continuare pe munţi: în 2005 a devenit prima persoană care a escaladat toţi munţii din Colorado, pe timp de iarnă (proiect pe care l-a început în 1997). Iar în septembrie anul acesta vrea să urce pe Everest, alături de exploratorul polar Eric Larsen.

Câştigă între 15.000 şi 37.000 de dolari ţinând discursuri legate de experienţa lui şi a scris şi o carte despre asta: „Between a Rock and a Hard Place' (2004).

.

Urmăriţi aici trailerul noii pelicule semnate Danny Boyle:

http://www.youtube.com/watch?v=w-3AHv2E5jg&feature=player_embedded
Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare