; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

“Scufiţa roşie”, în varianta modernă cu vârcolaci, ajunge la cinema

04 April 2011

red-riding-hood-originalCui îi e frică de lupul cel rău?

În „Scufiţa roşie', secrete de familie urâte, un vârcolac misterios şi doi băieţi chipeşi nevoie-mare o ameninţă din toate părţile pe protagonista aparent ingenuă.

La fel ca în povestea fraţilor Grimm, în „Scufiţa roşie' regăsim un pădurar, o bunică cu urechi maaari, un lup şmecher şi o fată cu pelerină roşie, care umblă singură prin pădure. Dar filmul lui Catherine Hardwicke (care a făcut „Amurg') mizează pe originile întunecare ale poveştii pentru copii, pe care o transformă într-un scenariu fantezist, în care o fată e prinsă între doi flăcăi şi un vârcolac şi privitorului nu prea îi pasă cine este lupul.

Scufiţa e aici Valerie (Amanda Seyfried), cea mai frumoasă fată din satul Daggenhorn, pe care părinţii ei (Virginia Madsen şi Billy Burke) vor să o mărite cu înstăritul fierar Herny (Max Irons).

Dar Valerie nu e chiar fata cuminte pe care o crede lumea: cutreieră singură pădurea întunecată (în care copacii au ţepi), omoară iepuraşi mai ceva ca Ben Linus în „Lost: Naufragiaţii' şi se tăvăleşte în fân cu tăietorul de lemne Peter (Shiloh Fernandez).

Citeşte textul integral în revistă

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare