; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

“Academia lui Horia” și-a ales concurenții!

15 June 2011

Au fost peste 3000 de candidați, apoi au rămas 50, dar doar 18 au fost care au trecut faza de preselecție pentru „Academia lui Horia'. După proba practică, a urmat un interviu cu maestrul Vîrlan.

Noua emisiune culinară a postului Prima TV, „Academia lui Horia' se pregătește de început. După alegerea concurenților, urmează anunțarea vedetelor care vor apărea în cadrul show-ului culinar.

Concurenții au venit din toate colțurile țării, mânați de pasiunea pentru gătit și de dorința de a învăța de la Horia Vîrlan. Chiar dacă au avut emoții, cei mai mulți au arătat că sunt pricepuți într-ale bucătăriei. Toți au meritat să ajungă în această etapă a preselecției – așa crede Horia!

Una dintre probe a fost tăiatul legumelor, care, spun unii candidați, nu a fost concludentă. Horia Vîrlan a explicat însă cât de important e acest detaliu culinar.  Taiatul legumelor e o probă importantă, pentru că de aici se învață bucătăria, acesta este punctul de plecare. Bucătăria înseamnă a tăia, a toca și a utiliza corect ustensilele.'

Se pare că, pentru maestrul Horia, atenția la detalii a fost esențială. „M-a interesat să văd dacă știu să taie cubulețe egale, de dimensiune decentă, să le așeze ordonat și nu vraiște, să curețe legumele în vasul oferit, iar cele tocate să le pună frumos pe farfurie, cuțitul să-l așeze în dreapta tocătorului, iar tocătorul să fie curat. Nu toți candidații au făcut aceste lucruri, și asta i-a diferențiat'.

Interviul a arătat ce tehnici culinare deține fiecare candidat, dar Horia spune că asta nu e tot. „Sunt mulți pe care doar dragostea de bucătărie i-a adus aici și i-a motivat', a explicat maestrul Horia.

Rămâne de văzut- iar organizatorii au spus că vom afla curând- care vor fi vedetele de la „Academia lui Horia'. Până atunci, Horia le dă sfaturi concurenților despre cum să facă față emisiunii-concurs.

Sper ca toti cei aleși vor lua treaba în serios, pentru că această emisiune-concurs, care le dă șansa să învețe ceva, poate mai mult decât ar bănui, din arta gătitului, eu o privesc foarte serios și voi fi dureros de obiectiv', a spus Horia.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare